Suomen Maastorakentajat Oy urakoi Huittisten keskusjätevedenpuhdistamon

Andament Groupiin kuuluva Suomen Maastorakentajat Oy ja Huittisten Puhdistamo Oy ovat allekirjoittaneet Huittisten keskusjätevedenpuhdistamon laajennusta ja uusimista koskevan pääurakkasopimuksen.

Sopimus käsittää rakennustyöt, laitteistotoimitukset asennettuina sekä sähkötyöt. Pääurakan arvo on 13,4 miljoonaa euroa.

– Tämä on meille merkittävä sopimus ja jatkoa Suomen Maastorakentajien pitkäaikaiselle vesilaitosrakentamiselle. Vesilaitosrakentaminen on yksi yhtiömme erikoisosaamisen alueista, ja nyt solmittu sopimus merkitsee lisäksi tärkeää päänavausta Satakunnan seudulle, sanoo Suomen Maastorakentajien toimitusjohtaja Jukka Juola.

Huittisten Puhdistamo Oy:n omistavat Huittisten ja Sastamalan kaupungit sekä Punkalaitumen kunta. Yhtiön toimitusjohtaja Jaakko Erjo kertoo, että keskuspuhdistamon rakentaminen on osa alueellista vesihuollon keskittämistä, johon liittyy jätevesien johtaminen kolmen kunnan alueelta keskuspuhdistamolle.

Punkalaitumelta on jo rakennettu siirtoviemäri Huittisiin mutta edessä on vielä siirtoviemäreiden rakentaminen Vampulasta ja Sastamalan kaupungista vuoden 2016 loppuun mennessä valmistuvalle keskuspuhdistamolle. Sekä Vampulan että Sastamalan siirtoviemäreiden rakennusaikataulut riippuvat valtionapupäätöksistä.

– Siirtoviemäreiden lisäksi rakennamme yhdysvesijohdot, ja rakentamiseen saatavat valtionavut ovat meille tärkeitä. Käytännössä siirtoviemäreiden ja yhdysvesijohtojen rakentaminen voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun päätös valtionavusta on tehty. Tämän hetken näkymät ovat sellaiset, että siihen mennessä kun puhdistamo käynnistyy, suurimmat siirtoviemärit Vammalan vanhalta jätevedenpuhdistamolta ja Vampulasta ovat valmiit, Erjo sanoo.

Siirtoviemäreiden rakentaminen maksaa yhteensä 11,6 miljoonaa euroa, ja kaikkinensa puhdistamon ja siirtoviemäreiden kokonaiskustannukset ovat 30,3 miljoonaa euroa.

Suomen Maastorakentajista projektipäällikkönä hankkeessa toimiva Jouko Pekkala kertoo, että pinta-alaltaan uusi prosessirakennus on noin 3 500 neliötä, ja siihen tulevat uudet ilmastus- ja jälkiselkeytysaltaat. Sen lisäksi rakennetaan uusi jälkikäsittelyrakennus.

– Betonia rakentamiseen kuluu yhteensä noin 7 000 mottia ja betoniterästä puoli miljoonaa kiloa. Rakennus perustetaan teräsbetonipaaluille, joita paalutetaan noin 1 100 kappaletta. Paalujen kokonaispituudeksi kertyy noin 15 kilometriä, Pekkala luettelee.

Lisätiedot:

Jouko Pekkala, projektipäällikkö
Suomen Maastorakentajat Oy
puh. 0400 679 466

Jaakko Erjo, toimitusjohtaja
Huittisten Puhdistamo Oy
puh. 050 5177 305

 

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää