Infrarakentajat tähtäävät suurhankkeisiin yhteisellä yhtiöllä

Kahdeksan pohjoisessa ja keskisessä Suomessa toimivaa merkittävää pk-yritystä ovat perustaneet yhteisen Atomi Infra Oy:n Pyhäjoelle.

Yhtiön tehtävänä on myydä sen osakasyhtiöiden erikoisosaamista isoina kokonaisuuksia suurhankkeisiin, joista yhtenä esimerkkinä on Fennovoiman Hanhikivi 1 -hanke Pyhäjoella. Jatkossa yhtiön omistuspohjaa on mahdollista laajentaa yhtiöillä, joilla on suurhankkeisiin liittyvää erikoisosaamista.

Atomi Infra tulee järjestämään verkostoitumistilaisuuksia kevään 2015 aikana erikoisrakentamisesta kiinnostuneille henkilöille ja alan yrityksille.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Andament Groupiin kuuluvan Suomen Maastorakentajat Oy:n toimitusjohtaja Jukka Juola. Hän sanoo, että nyt perustetun yhtiön ansiosta myös paikallista ja alueellisesta osaamista on mahdollista hyödyntää isoissa hankkeissa muutenkin kuin alihankkijoiden roolissa.

Atomi Infra Oy:n osakasyhtiöitä tällä hetkellä ovat Suomen Maastorakentajat Oy, E. Helaakoski Oy, Kuljetuspolar Oy, Maarakennus Kamara Oy, T. Maijala Oy, Niskasen Maansiirto Oy, Pentti Hämeenaho Oy ja VRJ Group Oy. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 300 miljoonaa euroa ja ne työllistävät noin 1 000 henkilöä. Jatkossa henkilöstöresursseja on tarkoitus laajentaa merkittävästi.

Lisätiedot: Jukka Juola
hallituksen puheenjohtaja
+358 400 586010

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää