Maastorakentajille betoniurakka Riikinvoiman ekovoimalaitoksesta

Suomen Maastorakentajat Oy on saanut merkittävän betoniurakan Leppävirran Riikinnevalle rakennettavasta ekovoimalaitoksesta. Kokonaislaitetoimittajana ja pääurakoitsijana on Andritz Oy.

– Kyse on haasteellisesta betonirakentamisesta, joka sisältää muun muassa massiivisia pohjalaattojen valutöitä, pintalaattoja sekä pilarien ja seinien valua. Seinävaluissa kyse on 15-metrisistä ja enimmillään jopa 21-metristen seinien valutöistä, kertoo työpäällikkö Ville Kiiskinen Suomen Maastorakentajista.

Betonia paikallavalu-urakassa kuluu 9 500 kuutiota, terästä 1,3 miljoonaa kiloa ja muottineliöitä tarvitaan lähes 16 000.

– Urakka-aika kestää vuoden 2015 marraskuun alkuun ja valutyöt työllistävät keskimäärin 40 henkilöä, Kiiskinen kertoo.

Suomen Maastorakentajien toimitusjohtajan Jukka Juolan mukaan Riikinnevan betoniurakka on jatkoa yhtiön erikoisosaamista vaativille työkohteille.

– Tämä on osoitus kilpailukyvystämme ja betonirakentamisen osaamisesta. Referenssimme vakuuttivat asiakkaat, Juola sanoo.

Riikinvoiman ekovoimalaitoksen on määrä valmistua vuoden 2016 lopussa.

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää