Vaskiluodon silta Vaasassa palkittiin vuoden 2014 Vuoden kuntatekniikan saavutuksena. Kuva: Sami Pulkkinen

Maastorakentajat rakentaa Tohkojan tuulipuistoa

Suomen Maastorakentajat Oy jatkaa tuulivoiman rakentamista seuraavaksi Kalajoen Vasankarissa.

Yhtiö urakoi wpd europe GmbH:lle Tohkojan tuulipuiston 22 tuulivoimalan perustukset. Perustukset ovat vapaasti seisovia eli niin sanottuja gravitaatioperustuksia. Työpäällikkö Aarno Oinonen kertoo Maastorakentajien hyödyntävän Tohkojan hankkeessa edellisissä tuulivoimakohteissa hyväksi todettuja menetelmiä.

Betonia perustusten rakentamiseen kuluu yhteensä noin 16 500 kuutiota ja betoniterästä 1,65 miljoonaa kiloa.

Kuluvan vuoden loppuun mennessä perustuksista valmistuu aikataulun mukaisesti kahdeksan. Työt jatkuvat sen jälkeen maaliskuussa, ja kokonaisuudessaan urakka on valmis vuonna 2016 heinäkuun puoliväliin mennessä.

Tohkojan tuulipuisto sijaitsee wpd:n Jokelan tuulipuiston vieressä. Tohkojan hankkeessa Suomen Maastorakentajien vastaavana mestarina toimii Matti Helaakoski.

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää