Inframix tähtää uusille markkinoille

Kuituverkkoja Ruotsissa rakentavalla Skarta AB:n tytäryhtiöllä Inframixilla on kädet täynnä töitä. Vuonna 2009 perustettu yritys työllistää tällä hetkellä 30-35 työntekijää, ja lisätyövoima olisi tarpeen.

-Pääkonttorimme sijaitsee Sundsvallissa, mutta toiminta-alueemme on koko Ruotsi. Meidän osaamiseemme kuuluvat kaikki vaiheet suunnittelusta valmiin verkon toimittamiseen. Töitä riittää, ja olemmekin kiinnostuneita alan ammattitaitoisesta henkilökunnasta, Inframixin toimitusjohtaja Rasmus Mikaelsson kertoo.

Mikaelsson kertoo yrityksen menestystekijöiden löytyvän laajasta verkostosta ja jatkuvasta kehityksestä.

-Meidän verkostomme on erittäin laaja, ja siihen kuuluvat kaikki tärkeimmät alan osaajat Ruotsissa. Koemme myös tärkeäksi sen, että pysymme osaamisessa aallon harjalla. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parhaimman mahdollisen palvelun.

Valtio vauhdittaakuituverkon rakentamista

Ruotsissa valtio tukee kuituverkkojen rakentamista. Mikaelsson toteaa, että markkinat ovat kasvaneet suuriksi juurikin valtion tuen ansiosta.

-Valtio tukee esimerkiksi teleoperaattoreita kuituverkon rakentamisessa maaseudulle. Aiemmin kuidun vieminen haja-asutusalueille on ollut liian kallista, mutta nyt kustannukset ovat valtion antaman tuen myötä maltillisella tasolla.

Mikaelsson kertoo yrityksen tavoittelevan edelleen voimakasta kasvua. Edellisellä tilikaudella kassaan kertyi noin 72 miljoonaa kruunua. Myös Suomen markkinat kiinnostavat.

-Me haluamme olla parhaita Ruotsissa tulevaisuudessa. Olemme silmäilleet Suomen markkinoita, ja tulemme aloittamaan markkinoinnin piakkoin myös lahden toisella puolella, hän toteaa.

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää