Skarta kasvaa vauhdilla

Kiirunassa Ruotsissa pääpaikkaansa pitävä Suomen Maastorakentajien tytäryhtiö Skarta AB kasvaa voimakkaasti.

Perustamisvuodestaan 2015 lähtien Skarta on enemmän kuin kaksinkertaistanut vuotuisen liikevaihtonsa edellisvuoteen verrattuna. Keväällä 2018 yhtiön tilauskanta oli jo yhtä suuri kuin vuoden 2017 liikevaihto.

– Tämä on ollut hieno matka, ja se on vasta alussa. Tulevaisuus näyttää todella valoisalta. Ei vähiten sen takia, että mineraalien hinnat ovat kääntyneet nousuun, mikä parantaa kaivannaisteollisuudessa toimivien yritysten suhdannenäkymiä. Lisäksi Ruotsin rakennusteollisuudessa investointien odotetaan lisääntyvän laajemminkin, sanoo Skartan toimitusjohtaja Mikael Sidér.

Markkinat Tukholman alueelta Pohjois-Ruotsiin

Rakennus- ja insinöörirakentamiseen keskittynyt Skarta on toiminut tähän saakka pääosin kaivannaisteollisuudessa, mutta yhtiö aikoo laajentaa toimintaansa myös muille teollisuuden aloille.

Mikael Sidér, Skarta

– Maantieteellisestä toimintamme on painottunut Pohjois-Ruotsiin mutta olemme toteuttaneet projekteja myös Tukholman seudulla ja Keski-Ruotsissa. Jatkossa tavoittelemme entistä vahvempaa jalansijaa alueella, joka ulottuu Tukholmasta Pohjois-Ruotsiin. Tukholman alueella meitä kiinnostaa muun muassa vaativa betonirakentaminen, Sidér jatkaa.

Monista muista alan toimijoista poiketen Skarta toimii projektinjohtoperiaatteella.

– Olemme pieni yritys, joka tuo isoihin projekteihin ison yrityksen osaamisen ja resurssit, toimitusjohtaja korostaa.

Skarta tavoittelee erityisesti suuria ja keskisuuria rakennus- ja suunnitteluprojekteja. Yhtiöllä on tällä hetkellä kuusi omaa työntekijää, mutta määrän odotetaan kaksinkertaistuvan lyhyen ajan sisällä.

– Kun puhutaan Skartan kilpailukyvystä, erittäin suuressa roolissa on yhteistyökumppaneiden osaaminen ja sen jatkuva kehittäminen. Panostamalla voimakkaasti osaamiseen ja osaamiseen kehittämiseen, olemme myös houkutteleva työnantaja, Mikael Sidér sanoo.

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää