Maastorakentajien toimitusjohtaja Markku Nissinen tuo yhtiön johtoon vahvaa infra-alan kokemusta

Suomen Maastorakentajien toimitusjohtajana syyskuussa aloittanut Markku Nissinen on infra-alan kokenut ammattilainen. Vaikka uusi toimitusjohtaja löytyi niin sanotusti omasta talosta, Nissinen halusi ensimmäiseksi kiertää yhtiön toimipisteet, tavata henkilökuntaa ja tutustua työmaihin.

– Töitä tehdään hyvällä asenteella ja ihmisillä on vahva usko tekemiseen. Työmaat ovat hyvässä tikissä ja omistajat antavat läheltä tukea henkilöstölle. Maastorakentajilla on töissä laaja-alaisesti osaavaa väkeä niin hallinnossa kuin työmailla, minkä lisäksi meillä on kasvamassa nuoresta polvesta uusia vastuunkantajia, toimitusjohtaja sanoo.

Nissisen tavoitteena on suoraviivaistaa toimintaa siten, että jokainen voi keskittyä yhtiössä entistä enemmän omaan ydintehtäväänsä.

– Tehokas organisaatio pystyy hyödyntämään osaamistaan asiakkaidensa parhaaksi. Oma taustani helpottaa reagoimista varsinkin urakointiin ja teknisiin asioihin liittyvissä kysymyksissä.

Maastorakentajat on perinteisesti vahva varsinkin sellaisissa kohteissa, joissa yhdistyvät vaativa maa- ja betonirakentaminen. Siihen yhtiössä on Nissisen mukaan erinomaista henkilökuntaa johtamaan projekteja sekä ratkomaan ongelmia.

”Kokemuksia vaihtamalla jokainen oppii uutta”

Markku Nissinen valmistui alunperin teknikoksi opintosuuntanaan yhdyskuntatekniikka, ja myöhemmin hän opiskeli työn ohessa insinööriksi (AMK) rakennustekniikan koulutusohjelmassa. Työkokemus hänelle on kertynyt urakointisektorilla yksityisellä puolella.

Työurallaan Nissinen on nähnyt, miten hyvin organisaatio pystyy vahvistamaan osaamistaan tietoa jakamalla.

– Haluan rohkaista meidän henkilöstöä vaihtamaan keskenään kokemuksia ja ajatuksia, koska sillä tavalla jokainen voi oppia toisiltaan. Negatiivisten kokemusten jakamista ei pidä pelätä, vaan niistä on hyvä kertoa, jotta voitaisiin välttää niiden toistuminen.

Nissisellä itsellään on työmaista paljon käytännön kokemusta, sillä hän on toiminut lukuisilla työmailla niin työnjohtajana kuin vastaavana työnjohtajana. Ennen siirtymistään Maastorakentajien toimitusjohtajaksi hän ehti työskennellä yhtiössä myös työpäällikkönä, aluejohtajana sekä toimialajohtajana.

Toimitusjohtajuuden  Nissinen kertoo ottaneensa vastaan innostuneena.

– Maastorakentajilla on meneillään ja alkamassa monia mielenkiintoisia kohteita. Saan myös johtaa organisaatiota, johon luotan sataprosenttisesti.

Kuva: Joonas Nieminen

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää