HS-Vesi investoi Paroisten puhdistamoon Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy investoi Paroisten jätevedenpuhdistamon saneeraukseen ja laajennukseen Hämeenlinnassa. Suomen Maastorakentajien vastuulla on betoniallasurakka, johon sisältyy sekä maanrakennusta että betonirakentamista.

– Investoinnin taustalla ovat uudet lupaehdot. Jotta pääsemme typen osalta lupaehtoihin, tarvitsemme lisää allastilavuutta. Jätevedenpuhdistamolle rakennetaan lisää yksi biologinen linja, joka koostuu ilmastusaltaasta sekä kahdesta selkeytysaltaasta, kertoo käyttöinsinööri Marja Leimu HS-Vesi Oy:ltä.

Puhdistamon toiminnan tehostaminen maksaa yli 10 miljoonaa euroa. Maastorakentajien urakan arvo on noin 1,6 miljoonaa euroa. Työmaan järjestelytyöt käynnistyivät lokakuun lopulla, ja valmista pitää Leimun mukaan olla kesäkuussa 2021.

– Vesienkäsittelylaitosten urakointi sekä siihen liittyvä pohja- ja betonirakentaminen ovat Maastorakentajien ydintekemistä. Myös tähän urakkaan kuuluu pohjaveden alentamista, johon meillä on vahva osaaminen, työpäällikkö Jari Häkkinen Suomen Maastorakentajilta sanoo.

Paroisten puhdistamolle johdetaan jätevettä käsiteltäväksi Hämeenlinnasta ja Hattulasta sekä yksi kolmasosa Iittalan jätevesistä. Jätevedenpuhdistamon keskimääräinen vuorokausivirtaama on ollut noin 20 000 kuutiota.

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää