Tampereen maauimala

Tamperelaisten vuosikymmenien toive maauimalasta täyttyi, kun Tampereen Kalevassa avattiin keidas keskellä kaupunkia.

Maauimala ehti elää kaupunkilaisten haaveissa aina 1960-luvulta lähtien. Maastorakentajien Tampereen kaupungille rakentamaan maauimalaan sisältyy monta mielenkiintoista osa-aluetta.
Esimerkiksi hyppytorni tehtiin betonista paikallavaluna tornin ulottuessa paaluanturan päältä 14 metriin. Teräspaalua anturan alla on 600 metriä, ja tornin neljästä hyppytasosta ylin sijaitsee 10 metrissä. Maamerkkinä toimivassa hyppytornissa on lisäksi runkoon valettuja aukkoja, joista auringonvalo paistaa läpi valokuvioita muodostaen.
Maauimalan teräksiset altaat tilattiin suomalaisen yhteistyökumppanin kautta Saksasta. Toleranssit olivat pieniä, kun altaat asennettiin betonisten kaukaloiden sisälle. Uimalan vedenkäsittelytekniikan rakentaminen oli puolestaan verrattavissa vedenkäsittelylaitoksen rakentamiseen.

Tampereen maauimala:
Paikkakunta: Tampere
Tilaaja: Tampereen kaupunki
Valmistumisvuosi 2018

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää