Kuuronkallion tuulipuisto

WPD Finland Oy:n tuulipuistourakassa Kannuksen Kuuronkalliolla Maastorakentajat rakensi 14 tuulivoimalan perustukset. Tuulipuiston tuotannon ostaa hakukoneyhtiö Google.

Maastorakentajien rakentamat perustukset ovat massiiviset. Tuulivoimaloiden perustukset ovat halkaisijaltaan yli 26 metriä, ja perustusten valamiseen tarvittiin betonia 14 000 kuutiota. Paksuimmillaan perustukset ovat nelimetrisiä.
Massiivisuuteen vaikuttivat haastavat pohjaolosuhteet sekä pohjaveden noste, koska pohjavesi on käytännössä maanpinnan tasolla. Myös voimalaitosten korkeudet ja samalla niiden tehot ovat kasvaneet Raudoituksilla ja valutöillä olikin myös merkittävä työllistävä vaikutus paikallisesti.
WPD Finland Oy on tottunut luottamaan Suomen Maastorakentajien osaamiseen, sillä Maastorakentajat rakensi jo aikaisemmin yhtiölle 22 tuulivoimalan perustukset Tohkojan tuulipuistoon Kalajoella.
Kuuronkallion urakassakin olennainen osa kokonaisuutta oli laadunvalvonta, joka tarkoitti niin anturavalujen lämmönhallintaa kuin lujuuskokeiden suorittamista.

Kuuronkallion tuulipuisto:
Paikkakunta: Kannus
Tilaaja: WPD Finland Oy
Valmistumisvuosi: 2019

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää