Kalajoen keskuspuhdistamo

Suomen Maastorakentajien Vesikolmio Oy:lle rakentama Kalajoen keskuspuhdistamo on merkittävä ympäristöinvestointi, joka muun muassa parantaa Kalajoen veden laatua.

Hanke sai Kuntarahoituksen vihreää rahoitusta, mikä on osoitus hankkeen selkeistä ja mitattavista ympäristölle hyödyllisistä vaikutuksista.
Pääurakoitsijana toimineen Maastorakentajien osalta puhdistamohankkeen I-vaiheen urakka sisälsi muun muassa louhintaa, runsaasti putkistotöitä ja pohjaveden alentamista sekä valvomon, esikäsittelylaitoksen, jälkikäsittely- ja ilmastusaltaiden sekä laajan kompostointikentän rakentamisen.
Vesikolmio toimii Kalajokilaaksossa kuuden kunnan alueella, ja investoinnin arvo oli noin 16 miljoonaa euroa. 1. vaiheessa puhdistamolle tuleva jätevesimäärä on noin 6 500 kuutiota vuorokaudessa ja vastineluku noin 30 000. 2. vaiheessa puhdistamolle tuleva jätevesimäärä on noin 9 000 kuutiota vuorokaudessa sekä vastineluku noin 50 000.

Kalajoen keskuspuhdistamo:
Paikkakunta: Kalajoki
Tilaaja: Vesikolmio Oy
Valmistumisvuosi: 2018

Lue myös

Skarta Group hakee vauhtia kasvuunsa pörssistä

Puhtaan teknologian rakentaja Skarta Group Oy (ent. Suomen Maastorakentajat Oy) ja Nasdaq First North-markkinapaikalla noteerattu Privanet Group Oyj ovat 17.5.2021 allekirjoitetulla esisopimuksella sopineet järjestelystä, jonka myötä Skarta Group siirtyy Nasdaq

Lue lisää