Fennovoima vastaanotti Maastorakentajilta Hanhikiven yhdystien rakennusurakan

16.10.2015

Kokonaisuus sisältää valmiin tieosuuden sekä yhdystien valaistuksen ja tiepenkereiden maisemoinnin. Yhdystie liittää toisiinsa voimalaitosalueen ja Valtatie 8:n.

Noin neljän kilometrin pituisen kaksikaistaisen tien lisäksi Maastorakentajien urakka piti sisällään kevyen liikenteen väylän ja sillan sekä voimalaitos- ja majoitusalueille johtavien vesi- ja viemärilinjojen rakentamisen.

maastorakentajat-nissinen-huusko– Kyseessä oli iso urakka, noin vuoden kestänyt rutistus. Näinä aikoina on harvinaista , että pääsee rakentamaan täysin uutta tietä uuteen maastoon, kuten tässä tapauksessa. Kohteen pituuteen nähden siirsimme todella paljon massoja, koska tie rakennettiin reilut 4,5 metriä merenpinnan yläpuolelle, sanoo urakan työpäällikkönä toiminut Suomen Maastorakentajien aluejohtaja Antti Nissinen.

Paitsi että kyseessä oli Hanhikivenniemen ensimmäinen vastaanotettu urakka, Fennovoiman kehityspäällikön Karri Huuskon mukaan kyse oli siinäkin mielessä erityisestä hankkeesta, että se toteutettiin julkisena hankintana.

– Lopputulokseen voi olla tyytyväinen, sillä yhdystieurakassa kaikki sujui kuten pitikin, ja tie valmistui aikataulussa. Hanhikiventie on tällä hetkellä yksityinen tie, mutta se muuttuu myöhemmin yleiseksi tieksi, Huusko kertoo.

Lisätiedot

Antti Nissinen,
aluejohtaja
Suomen Maastorakentajat Oy
puh. +358 40 7391 926

Karri Huusko,
kehityspäällikkö
Fennovoima Oy
puh. 020 757 9216

Iso kuva: Hanhikivenniemen yhdystien rakennusurakka luovutettiin 15.10.2015.

Pieni kuva: Yhdystieurakan työpäällikkönä toiminut Suomen Maastorakentajien aluejohtaja Antti Nissinen. (vas.) ja Fennovoiman kehityspäällikkö Karri Huusko Hanhikiventiellä.

Kuvat: Fennovoima

Lue myös

Vierivoima Skartan energialiiketoiminnan kehityksen ytimessä

Skartalla on energialiiketoiminnassaan kaksi kärkeä: jo asiakkaille ja yhteistyökumppaneille tutuksi tullut Balance of Plant (BoP)…

Skartan tavoitteena on olla mukana vetytalouden etulinjassa – hankkii käyttöönsä Suomen ensimmäisen uuden sukupolven vetyauton

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta Group Oyj julkaisi syyskuussa uuden strategiansa päälinjaukset, joiden mukaisesti yhtiön tavoitteena…

Vetytalous kiihdytyskaistalla -tilaisuuden livestream 8.11.2021 kello 13-15

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta Group Oyj, jonka strategisena tavoitteena on laajentaa toimintaansa tuulivoiman, aurinkoenergian ja…