HS-Vesi investoi Paroisten puhdistamoon Hämeenlinnassa

03.02.2021

Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy investoi Paroisten jätevedenpuhdistamon saneeraukseen ja laajennukseen Hämeenlinnassa. Skarta Finlandin (entinen Suomen Maastorakentajat) vastuulla on betoniallasurakka, johon sisältyy sekä maanrakennusta että betonirakentamista.

– Investoinnin taustalla ovat uudet lupaehdot. Jotta pääsemme typen osalta lupaehtoihin, tarvitsemme lisää allastilavuutta. Jätevedenpuhdistamolle rakennetaan lisää yksi biologinen linja, joka koostuu ilmastusaltaasta sekä kahdesta selkeytysaltaasta, kertoo käyttöinsinööri Marja Leimu HS-Vesi Oy:ltä.

Puhdistamon toiminnan tehostaminen maksaa yli 10 miljoonaa euroa. Skarta Finlandin urakan arvo on noin 1,6 miljoonaa euroa. Työmaan järjestelytyöt käynnistyivät lokakuun lopulla, ja valmista pitää Leimun mukaan olla kesäkuussa 2021.

– Vesienkäsittelylaitosten urakointi sekä siihen liittyvä pohja- ja betonirakentaminen ovat Skarta Finlandin ydintekemistä. Myös tähän urakkaan kuuluu pohjaveden alentamista, johon meillä on vahva osaaminen, työpäällikkö Jari Häkkinen Skarta Finlandilta sanoo.

Paroisten puhdistamolle johdetaan jätevettä käsiteltäväksi Hämeenlinnasta ja Hattulasta sekä yksi kolmasosa Iittalan jätevesistä. Jätevedenpuhdistamon keskimääräinen vuorokausivirtaama on ollut noin 20 000 kuutiota.

Lue myös

Laatu on Skartalle kaiken tekemisen perusta

Skarta-konserni muodostuu useasta yhtiöstä ja hyvät laatukäytännöt sertifikaatteineen laajennetaan kattamaan koko konsernia. Samoin jatkuva asiakastyytyväisyyden…

Skarta yhdistyy ruotsalaisen NYAB-konsernin kanssa kiihdyttääkseen vauhtia puhtaan tulevaisuuden rakentamisessa

Skarta Group Oyj on tänään allekirjoittanut ehdollisen osakevaihtosopimuksen, jonka mukaisesti se hankkii omistukseensa toimialansa kannattavimpiin…

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta kehitti mallin tuulipuistojen infraan liittyvien CO2-päästöjen laskentaan

Päästötön tuulivoima on nopea ja tehokas keino hiilidioksidipäästöjen alentamiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Tuulipuistojen, kuten kaiken…