Maastorakentajien toimitusjohtaja Markku Nissinen tuo yhtiön johtoon vahvaa infra-alan kokemusta

25.10.2018

– Töitä tehdään hyvällä asenteella ja ihmisillä on vahva usko tekemiseen. Työmaat ovat hyvässä tikissä ja omistajat antavat läheltä tukea henkilöstölle. Maastorakentajilla on töissä laaja-alaisesti osaavaa väkeä niin hallinnossa kuin työmailla, minkä lisäksi meillä on kasvamassa nuoresta polvesta uusia vastuunkantajia, toimitusjohtaja sanoo.

Nissisen tavoitteena on suoraviivaistaa toimintaa siten, että jokainen voi keskittyä yhtiössä entistä enemmän omaan ydintehtäväänsä.

– Tehokas organisaatio pystyy hyödyntämään osaamistaan asiakkaidensa parhaaksi. Oma taustani helpottaa reagoimista varsinkin urakointiin ja teknisiin asioihin liittyvissä kysymyksissä.

Maastorakentajat on perinteisesti vahva varsinkin sellaisissa kohteissa, joissa yhdistyvät vaativa maa- ja betonirakentaminen. Siihen yhtiössä on Nissisen mukaan erinomaista henkilökuntaa johtamaan projekteja sekä ratkomaan ongelmia.

”Kokemuksia vaihtamalla jokainen oppii uutta”

Markku Nissinen valmistui alunperin teknikoksi opintosuuntanaan yhdyskuntatekniikka, ja myöhemmin hän opiskeli työn ohessa insinööriksi (AMK) rakennustekniikan koulutusohjelmassa. Työkokemus hänelle on kertynyt urakointisektorilla yksityisellä puolella.

Työurallaan Nissinen on nähnyt, miten hyvin organisaatio pystyy vahvistamaan osaamistaan tietoa jakamalla.

– Haluan rohkaista meidän henkilöstöä vaihtamaan keskenään kokemuksia ja ajatuksia, koska sillä tavalla jokainen voi oppia toisiltaan. Negatiivisten kokemusten jakamista ei pidä pelätä, vaan niistä on hyvä kertoa, jotta voitaisiin välttää niiden toistuminen.

Nissisellä itsellään on työmaista paljon käytännön kokemusta, sillä hän on toiminut lukuisilla työmailla niin työnjohtajana kuin vastaavana työnjohtajana. Ennen siirtymistään Maastorakentajien toimitusjohtajaksi hän ehti työskennellä yhtiössä myös työpäällikkönä, aluejohtajana sekä toimialajohtajana.

Toimitusjohtajuuden  Nissinen kertoo ottaneensa vastaan innostuneena.

– Maastorakentajilla on meneillään ja alkamassa monia mielenkiintoisia kohteita. Saan myös johtaa organisaatiota, johon luotan sataprosenttisesti.

Kuva: Joonas Nieminen

Lue myös

Skartalle uusi projekti Metsä Groupin biotuotetehdastyömaalla

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta on tehnyt sopimuksen uudesta projektista Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren biotuotetehdastyömaalla…

Skarta rakentaa Kalajoelle tuulipuistoa täydellä teholla

Juurakon tuulipuiston rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan. Skarta aloitti projektin huhtikuussa ja nyt syyskuussa käynnissä ovat…

Skartalle uudet taloudelliset tavoitteet ja strategian päälinjaukset – Toimintaa laajennetaan kohti tuulivoiman, aurinkoenergian ja vetyratkaisujen kokonaishankkeita

Skarta Group Oyj julkaisi 9.9.2021 yhtiötiedotteen, jonka mukaisesti yhtiön hallitus on hyväksynyt yhtiön keskipitkän aikavälin taloudelliset…