Maastorakentajilta uusi keskuspuhdistamo KVR-urakkana Kinnulan kunnalle

17.12.2020

Maastorakentajilta uusi keskuspuhdistamo

KVR-urakkana Kinnulan kunnalle

Suomen Maastorakentajat rakentaa uuden jätevedenpuhdistamon Kinnulan kunnalle. Kyseessä on KVR-urakka, jossa Maastorakentajille kuuluvat niin suunnittelu, rakennustyöt kuin koneistotyöt sekä LVI- ja sähkötyöt. Prosessiautomaation tilaaja hoitaa erillishankintana.

– Vanha puhdistamo on toiminut pitkään, mutta nyt se on yksinkertaisesti tullut käyttöikänsä päähän. Kuten tälläkin hetkellä, myös uuteen keskuspuhdistamoon johdetaan Kinnulan lisäksi Lestijärven jätevedet siirtolinjaa pitkin, kertoo Kinnulan kunnan tekninen johtaja Ilkka Paananen.

Uusi jätevedenpuhdistamo rakennetaan nykyisen puhdistamon viereiselle tontille, ja vanha puhdistamo on toiminnassa töiden ajan.

– Suunnittelutyöt ovat jo käynnistyneet, ja varsinaiset rakennustyöt alkavat maalis-huhtikuun vaihteessa. Tämän tyyppinen vesilaitosrakentaminen on Maastorakentajien ydinosaamista. Altaat rakennetaan vesitiiviistä betonista, ja päälle nousee teräsrunkoinen prosessirakennus, ja samaan yhteyteen rakennetaan lisäksi valvomo sekä sosiaalitilat, kertoo työpäällikkö Pekka Nissinen Suomen Maastorakentajilta.

Maastorakentajien töiden arvo on noin 3,3 miljoonaa euroa. Urakan on määrä olla valmis vuonna 2022 helmikuun loppuun mennessä. Piha-alueiden viimeistely ja prosessin optimointi jatkuu kesäkuun lopulle 2022.

Lisätiedot:

Pekka Nissinen

Työpäällikkö

Suomen Maastorakentajat

pekka.nissinen@maastorakentajat.fi

044 7460 821

Lue myös

Laatu on Skartalle kaiken tekemisen perusta

Skarta-konserni muodostuu useasta yhtiöstä ja hyvät laatukäytännöt sertifikaatteineen laajennetaan kattamaan koko konsernia. Samoin jatkuva asiakastyytyväisyyden…

Skarta yhdistyy ruotsalaisen NYAB-konsernin kanssa kiihdyttääkseen vauhtia puhtaan tulevaisuuden rakentamisessa

Skarta Group Oyj on tänään allekirjoittanut ehdollisen osakevaihtosopimuksen, jonka mukaisesti se hankkii omistukseensa toimialansa kannattavimpiin…

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta kehitti mallin tuulipuistojen infraan liittyvien CO2-päästöjen laskentaan

Päästötön tuulivoima on nopea ja tehokas keino hiilidioksidipäästöjen alentamiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Tuulipuistojen, kuten kaiken…