Paalutuksella syntyy kestävä perusta pehmeällekin maalle

17.09.2020

Paalutuksen ansiosta rakentaminen onnistuu myös luonnostaan huonosti kantavalle pehmeälle maalle. Lopputulos on laadukas, kun asialla ovat pohjarakentamisen todelliset ammattilaiset ja heillä käytössään nykyaikainen kalusto.

Maastorakentajien tytäryhtiö Niskasen Maansiirto paaluttaa perustuksia kotimaassa ja länsinaapurissa lähinnä Pohjois-Ruotsissa.

– Olemme erikoistuneet lyötäviin teräsputki- ja teräsbetonipaalutuksiin. Lähes aina asiakkaat hankkivat meiltä paalutuksen kokonaispalveluna, koska se on ratkaisuna vaivaton ja helpottaa aikataulujen sovittamista. Asiakkaan ei myöskään tarvitse sitoa omaa henkilöstöään esimerkiksi paalujen lyhentämiseen, kertoo Niskasen Maansiirron toimitusjohtaja Matti Helaakoski.

Perinteisessä lyöntipaalutuksessa maahan iskettävät paalut upotetaan kantavaan maahan tai kallioon saakka, ja niitä käytetään niin omakotitalojen perustamisessa kuin kerrostalo- ja tehdasrakentamisessa. Rakennusperustuksien lisäksi Niskasen Maansiirto tekee myös esimerkiksi siltojen paalutuksia sekä muita vaativia kohteita.

Tiimityötä ja

uutta teknologiaa

Käytännön työssä uusi teknologia on tärkeässä roolissa.

– Kaikissa työkoneissa on 3D-mittalaitteet, ja paalujen kantavuusmittaukset suoritetaan PDA-mittauksilla. Teemme myös teräsbetonipaalujen katkonnan koneellisesti, mikä on sekä työturvallista että tehokasta, Helaakoski toteaa ja korostaa ammattitaitoisen henkilökunnan merkitystä.

– Paalutuskoneen kuljettajalla on iso rooli, jotta kaikki paalut tulee lyötyä ja että työjärjestys on etukäteen huolellisesti mietitty. Lisäksi tarvitaan tarkkuutta ja saumatonta tiimityötä, jolloin työt etenevät sujuvasti vaiheesta toiseen.

Niskasen Maansiirto tunnetaan ajanmukaisesta kalustostaan, ja se on yhtiön yksi kilpailutekijä myös paalutuksissa. Käytössä on oma lavettikalustokin, jolla paalutuskalusto siirtyy tarvittaessa nopealla aikataululla seuraavalle työmaalle.

– Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että meidän kokonaispalveluumme kuuluu kaiken muun ohella paalujen toimitukset. Kun paalutuksen koko kokonaisuus on yksissä käsissä ja työ valmis sovitussa aikataulussa, rakentajan on siitä helppo jatkaa, Matti Helaakoski sanoo.

Lisätiedot:
Matti Helaakoski,
Niskasen Maansiirto,
p. 0400 589 830
Raimo Isopahkala, 
Niskasen Maansiirto,
p. 0400 287 470

Lue myös

Skartalle uusi projekti Metsä Groupin biotuotetehdastyömaalla

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta on tehnyt sopimuksen uudesta projektista Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren biotuotetehdastyömaalla…

Skarta rakentaa Kalajoelle tuulipuistoa täydellä teholla

Juurakon tuulipuiston rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan. Skarta aloitti projektin huhtikuussa ja nyt syyskuussa käynnissä ovat…

Skartalle uudet taloudelliset tavoitteet ja strategian päälinjaukset – Toimintaa laajennetaan kohti tuulivoiman, aurinkoenergian ja vetyratkaisujen kokonaishankkeita

Skarta Group Oyj julkaisi 9.9.2021 yhtiötiedotteen, jonka mukaisesti yhtiön hallitus on hyväksynyt yhtiön keskipitkän aikavälin taloudelliset…