Sahanniemen jätevedenpuhdistamon saneeraus valmistuu Heinolassa

20.08.2019

Suomen Maastorakentajat on vastannut kokonaisurakoinnista puhdistamohankkeessa Heinolassa, missä valmistuu elokuun lopulla Sahanniemen jätevedenpuhdistamon saneeraus ja laajennus.

Heinolan kaupungin rakennuspäällikön Ari Matteisen mukaan jätevedenpuhdistamolla käsitellään Heinolan ja Pertunmaan yhteensä noin 21 000 asukkaan jätevedet. Lisäksi puhdistamolle johdetaan jatkossa Kuusakoski Oy:n kaatopaikan suotovedet.
– Ympäristöluvan mukaiset puhdistusvaatimukset ovat kiristyneet ja edellyttivät peruskorjausta. Toki puhdistamolle on kertynyt jo ikääkin, ja edellisen kerran sille on tehty laajempi saneeraus 1990-luvulla. Päätimme myös ryhtyä ottamaan puhdistamolle Kuusakosken suotovedet, joka edellytti metanoliaseman rakentamista ja lisää tilavuutta altaisiin, Ari Matteinen kertoo.

– Puhdistamon modernisointi vähentää ympäristökuormitusta. Sekin vähentää ympäristökuormitusta, että Kuusakosken suotovedet menevät nyt vesistöön puhdistettuina. Kun vanhaa saneerataan, aina tulee eteen yllätyksiä, mutta positiivisessa hengessä olemme Maastorakentajien kanssa niistäkin tilanteista selvinneet, hän jatkaa.

Toimialajohtaja Jani Pitko Maastorakentajilta kertoo urakan käynnistyneen alkukesällä 2018. Urakka käsitti muun muassa uudet ilmastusaltaat nykyiselle puhdistamolle, metanoliaseman rakentamisen sekä joitakin pienempiä muutoksia nykyisiin prosessitiloihin.

– Työ oli haasteellinen, koska uudet ilmastusaltaat tulivat välittömästi kiinni vanhoihin altaisiin, jotka oli louhittu rakennusvaiheessa kallioon. Sen takia jouduimme tekemään kallion louhintaa ja räjäytystöitä, jotka vaativat erityistä tarkkuutta, Jani Pitko kertoo ja kiittää tilaajaa hyvästä yhteistyöstä.

Lisätiedot:

Ari Matteinen, rakennuspäällikkö
Heinolan kaupunki
0500 497 7251
ari.matteinen@heinola.fi

Jani Pitko, toimialajohtaja
Suomen Maastorakentajat
040 585 9927
jani.pitko@maastorakentajat.fi

Lue myös

Laatu on Skartalle kaiken tekemisen perusta

Skarta-konserni muodostuu useasta yhtiöstä ja hyvät laatukäytännöt sertifikaatteineen laajennetaan kattamaan koko konsernia. Samoin jatkuva asiakastyytyväisyyden…

Skarta yhdistyy ruotsalaisen NYAB-konsernin kanssa kiihdyttääkseen vauhtia puhtaan tulevaisuuden rakentamisessa

Skarta Group Oyj on tänään allekirjoittanut ehdollisen osakevaihtosopimuksen, jonka mukaisesti se hankkii omistukseensa toimialansa kannattavimpiin…

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta kehitti mallin tuulipuistojen infraan liittyvien CO2-päästöjen laskentaan

Päästötön tuulivoima on nopea ja tehokas keino hiilidioksidipäästöjen alentamiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Tuulipuistojen, kuten kaiken…