Skarta jatkaa kasvuaan Ruotsin-markkinoilla

Maastorakentajien tytäryhtiö Skarta Ab on saanut viidessä vuodessa vahvan jalansijan Ruotsin-markkinoilla. Vaikka koronaepidemia viivästytti Pohjois-Ruotsissa projektien aloituksia yleisesti 2-3 kuukaudella, Skarta pääsee toimitusjohtajansa Mikael Sidérin mukaan tänäkin vuonna budjetoituun liikevaihtoon.

– Kun katsoo tilauskirjoja, markkinatilanne näyttää oikein hyvältä. Meillä on todella vahva työkanta ja voi sanoa, että Pohjois-Ruotsissa on tällä hetkellä tekijöiden markkinat, Sidér toteaa.

Projektit alkoivat käynnistyä uudelleen kesäkuun puolivälissä. Skartalla aloitusvaiheessa on yhteensä kuusi projektia, joista yksi on junien huoltohallin rakentaminen Kiirunaan.

– Asiakkaitamme ovat ennen kaikkea kaivosyhtiöt, mutta teemme aliurakoita myös muille yhtiöille. Skarta Ab perustettiin viisi vuotta sitten, ja tuona aikana olemme saavuttaneet insinöörirakentamisessa merkittävän aseman, toimitusjohtaja iloitsee.

Kilpailutekijänä tehokkuus

Skarta hakee jatkossakin kannattavaa kasvua.

– Skartan ensimmäiset ajat olivat haastavia, koska malmin hinta oli tuolloin alhainen ja se vaikutti markkinoihin. Meidän kasvu perustuu ennen kaikkea tehokkuuteen ja organisaatioon, joka joustaa asiakkaiden tarpeisiin.

Skartassa suoritettiin kesäkuun lopulla auditointi, jonka tuloksena yhtiöllä on nyt ISO 9 001-laatusertifikaatti, ISO 14 001-ympäristösertifikaatti sekä ISO 45 001-työterveys- ja työturvallisuussertifikaatti.

– Sertifikaatit ohjaavat meidän jatkuvaa kehittämistä, ja asiakkaille ne viestivät luotettavasta standardien mukaisesta toiminnasta. Yhtiön 5-vuotisjuhlia emme ole vielä päässeet viettämään, mutta niidenkin aika tulee koronaepidemian hellitettyä, Mikael Sidér kertoo.

Skartan pääpaikka sijaitsee Kiirunassa, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti kaupungin keskustan massiivisesta siirtoprojektista uuteen paikkaan. Kaupungin siirtäminen on alkuvaiheessa, mutta uudessa keskustassa sijaitsee jo uusi kaupungintalo. Sidér arvioi, että kaupungin siirto kestää vielä kymmenkunta vuotta.

Lue myös

Kaupankäynti Skarta Group Oyj:n uusilla osakkeilla alkoi First North -markkinapaikalla

Skarta Group Oyj:n 15.7.2021 toteuttama osakevaihto toteutui 28.7.2021 myös pörssissä, kun kaupankäynti osakevaihdon yhteydessä liikkeeseenlasketuilla…

Skartan matka First North -yhtiöksi etenee suunnitellusti – hallitukseen vahvaa energia-alan osaamista

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta Group Oy:n matka First North -yhtiöksi etenee suunnitellusti. Skarta Group Oy…

Skartalle 10 miljoonan euron tilaus LKAB:lta

Puhtaan tulevaisuuden rakentajan, suomalaisen Skarta-konsernin tytäryhtiö Skarta AB on allekirjoittanut sopimuksen uuden veturivarikon rakentamisesta LKAB Malmtrafik AB:lle Pohjois-Ruotsissa.