Skartan erikoispohjarakentamiseen rekrytoitiin vankkaa vahvistusta

19.04.2022

Skarta kehittyy ja laajenee jokaisella osa-alueellaan. Maaliskuussa Skartalla aloitti kolme uutta asiantuntijaa, joiden erityisosaamista on erikoispohjarakentaminen. Uusi erikoispohjarakentamisen tiimi täydentää yhtiön arvoketjua ja laajentaa tuoterepertuaaria entisestään.

Puhtaan tulevaisuuden kehittäjä ja rakentaja Skarta hallitsee vaativien erikoisrakennushankkeiden koko arvoketjun ja taitaa tekemisen kehitystyöstä ja suunnittelusta vaativimpienkin kohteiden maarakennukseen, kaapelointiin, kunnallistekniikkaan, sähköverkkotöihin ja aina maanpäällisiin rakennuksiin sekä rakenteisiin saakka. Maaliskuussa projektien alkupäähän, pohjarakentamiseen, saatiin lisävahvistusta, kun kolme pitkän linjan ammattilaista aloitti Skartalla.

”Me muodostamme kolmeen pekkaan uuden erikoispohjarakentamisen tiimin. Olemme liikkuvaista väkeä: ideana on, että autamme koko yhtiötä – koski toiminta sitten tuulivoimaa, siltaprojekteja, voimalinjoja – sekä kaikkia hankkeita, joissa osaamisestamme on hyötyä. Missä vaativa paalutus- tai ankkurointityö, kaivannon tuenta tai esimerkiksi kalliorakentamista – siellä me”, toteaa Skartan uusi rakentamispäällikkö, rakennustekniikan DI Jussi Kinnunen.

Kinnusen vastuulla on erikoispohjarakentamisen kehittäminen. Hän myös hankkii ja vetää projekteja ja miettii uusia investointeja, sekä muuta projektijohtotyyppistä toimintaa, kuten Kinnunen itse työtään kuvailee.

Työpäällikkö Jukka Luojus, rakennusmestari, on toinen Skartan erikoispohjarakentamisen tiimissä aloittaneista. Hänellä on 40 vuoden kokemus vaativista pohjarakentamisen projekteista, kuten satama- ja meriliikenteen rakenteista.

”Tunnen hyvin koko rakentamiskentän ja vuosien aikana on moni naama alalla tullut tutuksi. Skartasta on heti ensimmäisen työkuukauden perusteella hyvä fiilikset. Reippaus ja ennakkoluulottomuus on paistanut silmiin. Koen hyvänä, että täällä on monen ikäistä porukkaa, kullakin on omat vahvuutensa ja näkemyksensä. Olemme eri ikäisiä, mutta samanmielisiä”, Luojus toteaa.

Tiimin kolmannella jäsenellä, rakennusinsinööri Mika Räisäsellä, uunituoreella laskentapäälliköllä, on samanlaiset tuntemukset Skartasta.

”Täällä ennakkoluulottomuus on merkillepantavaa. Pidän myös skartalaisten yrittäjähenkisestä otteesta työntekoon. On hienoa päästä täydentämään Skartan laajaa arvoketjua omalla erikoisosaamisellani. Olen apuna tarjouslaskennassa ja uusien asiakkaiden hankinnassa. Projekteissa autan esimerkiksi alihankkijayhteistyössä sekä työn suunnittelussa ja valvonnassa.”

Koko erikoispohjarakentamisen kolmikko on ylpeä siitä, että saa olla mukana edelläkävijäyrityksessä kehittämässä ja rakentamassa puhdasta infrastruktuuria, energiaa ja tulevaisuutta:

”Skartassa kehitetään koko ajan uutta ja sovelletaan siihen pitkän kokemuksen tuomaa ammattitaitoa. Täällä ei olla kaavoihin kangistuneita, vaan mennään aina tavoite edellä. Mitään ei tehdä prosessin takia, vaan asioita tehdään siksi ja siten, että päästään parhaaseen lopputulokseen. Skartassa kaikella tekemisellä on tarkoitus.”

Lue myös

Aurinkoenergian vahvimmat yhteistyöhön – Skartan ja Solarigon tavoitteena rakentaa yhdessä 1000 megawatin edestä aurinkovoimaa

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta Group Oyj ja Suomen johtava teollisten aurinkovoimaloiden toteuttaja Solarigo Systems Oy…

Skarta perusti uuden liiketoimintayksikön – sähköverkkoliiketoiminta täydentää arvoketjun

Skarta Groupin arvoketju on nyt kokonaisvaltaisempi, kun yhtiöön perustettiin uusi sähköverkkoliiketoiminnan yksikkö. Sähköverkkoliiketoimintaa kehittää ja…

Skarta rakentamaan omaa sähköverkkoa Ylivieskan R-Yrityspuistoon – tavoitteena lähes siirtomaksutonta sähköä

Skarta Group Oyj:n tytäryhtiö Skarta Energy Oy, Ylivieskan kaupunki sekä Ylivieskan teollisuusalueella sijaitseva, vaativia putkistoratkaisuja…