Suomen Maastorakentajat Oy urakoi Huittisten keskusjätevedenpuhdistamon

24.10.2014

Sopimus käsittää rakennustyöt, laitteistotoimitukset asennettuina sekä sähkötyöt. Pääurakan arvo on 13,4 miljoonaa euroa.

– Tämä on meille merkittävä sopimus ja jatkoa Suomen Maastorakentajien pitkäaikaiselle vesilaitosrakentamiselle. Vesilaitosrakentaminen on yksi yhtiömme erikoisosaamisen alueista, ja nyt solmittu sopimus merkitsee lisäksi tärkeää päänavausta Satakunnan seudulle, sanoo Suomen Maastorakentajien toimitusjohtaja Jukka Juola.

Huittisten Puhdistamo Oy:n omistavat Huittisten ja Sastamalan kaupungit sekä Punkalaitumen kunta. Yhtiön toimitusjohtaja Jaakko Erjo kertoo, että keskuspuhdistamon rakentaminen on osa alueellista vesihuollon keskittämistä, johon liittyy jätevesien johtaminen kolmen kunnan alueelta keskuspuhdistamolle.

Punkalaitumelta on jo rakennettu siirtoviemäri Huittisiin mutta edessä on vielä siirtoviemäreiden rakentaminen Vampulasta ja Sastamalan kaupungista vuoden 2016 loppuun mennessä valmistuvalle keskuspuhdistamolle. Sekä Vampulan että Sastamalan siirtoviemäreiden rakennusaikataulut riippuvat valtionapupäätöksistä.

– Siirtoviemäreiden lisäksi rakennamme yhdysvesijohdot, ja rakentamiseen saatavat valtionavut ovat meille tärkeitä. Käytännössä siirtoviemäreiden ja yhdysvesijohtojen rakentaminen voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun päätös valtionavusta on tehty. Tämän hetken näkymät ovat sellaiset, että siihen mennessä kun puhdistamo käynnistyy, suurimmat siirtoviemärit Vammalan vanhalta jätevedenpuhdistamolta ja Vampulasta ovat valmiit, Erjo sanoo.

Siirtoviemäreiden rakentaminen maksaa yhteensä 11,6 miljoonaa euroa, ja kaikkinensa puhdistamon ja siirtoviemäreiden kokonaiskustannukset ovat 30,3 miljoonaa euroa.

Suomen Maastorakentajista projektipäällikkönä hankkeessa toimiva Jouko Pekkala kertoo, että pinta-alaltaan uusi prosessirakennus on noin 3 500 neliötä, ja siihen tulevat uudet ilmastus- ja jälkiselkeytysaltaat. Sen lisäksi rakennetaan uusi jälkikäsittelyrakennus.

– Betonia rakentamiseen kuluu yhteensä noin 7 000 mottia ja betoniterästä puoli miljoonaa kiloa. Rakennus perustetaan teräsbetonipaaluille, joita paalutetaan noin 1 100 kappaletta. Paalujen kokonaispituudeksi kertyy noin 15 kilometriä, Pekkala luettelee.

Lisätiedot:

Jouko Pekkala, projektipäällikkö
Suomen Maastorakentajat Oy
puh. 0400 679 466

Jaakko Erjo, toimitusjohtaja
Huittisten Puhdistamo Oy
puh. 050 5177 305

 

Lue myös

Skartalle uusi projekti Metsä Groupin biotuotetehdastyömaalla

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta on tehnyt sopimuksen uudesta projektista Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren biotuotetehdastyömaalla…

Skarta rakentaa Kalajoelle tuulipuistoa täydellä teholla

Juurakon tuulipuiston rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan. Skarta aloitti projektin huhtikuussa ja nyt syyskuussa käynnissä ovat…

Skartalle uudet taloudelliset tavoitteet ja strategian päälinjaukset – Toimintaa laajennetaan kohti tuulivoiman, aurinkoenergian ja vetyratkaisujen kokonaishankkeita

Skarta Group Oyj julkaisi 9.9.2021 yhtiötiedotteen, jonka mukaisesti yhtiön hallitus on hyväksynyt yhtiön keskipitkän aikavälin taloudelliset…