Tampereelle valmistui kauan odotettu maauimala

18.09.2018

Maastorakentajat laajensi viime vuonna toimintaansa Pirkanmaalle maauimalan ollessa yhtiön ensimmäinen merkittävä referenssi uudella markkina-alueella. Maastorakentajien toimialajohtaja Vesa Nuora on enemmän kuin mielissään siitä, että yhtiö pääsi näyttämään osaamistaan maauimalan tapaisessa merkittävässä ja kauan odotetussa kohteessa.

– Moni muukin olisi mielellään tämän kohteen rakentanut. Maauimala edustaa vaativaa erikoisrakentamista, ja rakennustöiden edistymistä seurattiin laajasti alan toimijoiden keskuudessa, hän toteaa.

Maauimalan rakentamiseen liittyi monta mielenkiintoista osa-aluetta. Esimerkiksi hyppytorni tehtiin betonista paikallavaluna tornin ulottuessa paaluanturan päältä 14 metriin. Teräspaalua anturan alla on 600 metriä, ja tornin neljästä hyppytasosta ylin sijaitsee 10 metrissä. Maamerkkinä toimivassa hyppytornissa on lisäksi runkoon valettuja aukkoja, joista auringonvalo paistaa läpi valukuvioita muodostaen.

Tampereen maauimalan hyppytorni

Maauimalan teräksiset altaat tilattiin suomalaisen yhteistyökumppanin kautta Saksasta. Nuoran mukaan toleranssit olivat pieniä, kun altaat asennettiin betonisten kaukaloiden sisälle. Uimalan vedenkäsittelytekniikan rakentaminen on puolestaan verrattavissa vedenkäsittelylaitoksen rakentamiseen.

– Iso kiitos hyvin sujuneesta urakasta kuuluu tilaajalle, jonka kanssa keskustelut sujuivat koko ajan hyvässä hengessä. Kiitos myös kaikille muille, jotka ovat olleet toteuttamassa tätä hanketta, Nuora sanoo.

Tampereen maauimala

Vastuullista tekemistä

Uimarit ovat ottaneet maauimalasta ilon irti alusta saakka. Rakennuttajana toiminut hankeinsinööri Panu Hirvonen Tampereen Tilapalvelut Oy:stä kertoo, että parhaina päivinä maauimalassa on käynyt reippaasti yli 2 000 ihmistä.

– Tunnelmat ovat nyt oikein mukavat ja rakentaminen onnistui suorituksena hyvin, vaikka tällaisissa hankkeissa on aina omat loppukiireensä. Urakoitsijan taholta hankkeessa on ollut hyvät toimijat, jotka ovat tehneet työnsä vastuullisesti, Hirvonen toteaa.

Tampereen maauimala

Hänelle maauimalan kaltaisen maamerkin rakennuttaminen on ollut ainutlaatuinen kokemus.

– Suunnittelua tehtiin useaan otteeseen, jotta päästiin haluttuun budjettiin, mikä on normaalia toimintaa hankekehityksen alkuvaiheessa. Aika lähelle budjetoitua tulemme myös pääsemään. Kun toteutusvaiheessa piti tarkentaa ja selvittää asioita, kaikki tapahtui hyvässä vuorovaikutuksessa. Kaikilla osapuolilla on ollut yhteinen tavoite saada urakka valmiiksi, Hirvonen toteaa.

Tampereen maauimalan verkkosivut

Kuvat: Rami Marjamäki

Lue myös

Laatu on Skartalle kaiken tekemisen perusta

Skarta-konserni muodostuu useasta yhtiöstä ja hyvät laatukäytännöt sertifikaatteineen laajennetaan kattamaan koko konsernia. Samoin jatkuva asiakastyytyväisyyden…

Skarta yhdistyy ruotsalaisen NYAB-konsernin kanssa kiihdyttääkseen vauhtia puhtaan tulevaisuuden rakentamisessa

Skarta Group Oyj on tänään allekirjoittanut ehdollisen osakevaihtosopimuksen, jonka mukaisesti se hankkii omistukseensa toimialansa kannattavimpiin…

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta kehitti mallin tuulipuistojen infraan liittyvien CO2-päästöjen laskentaan

Päästötön tuulivoima on nopea ja tehokas keino hiilidioksidipäästöjen alentamiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Tuulipuistojen, kuten kaiken…