Tampereen Kalevaan valmistuu kauan odotettu maauimala

23.02.2018

Maauimalan kustannusarvio on 10,9 miljoonaa euroa. Rakennuttajana toimiva hankeinsinööri Panu Hirvonen Tampereen tilapalvelut Oy:stä oli helmikuun puolivälissä tyytyväinen töiden etenemiseen. Maastorakentajien kanssa asiat ovat sujuneet hyvässä yhteistyössä samoin kuin kanssakäyminen muiden urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden kanssa.

Maauimalalla on tamperelaisille iso merkitys, hankeinsinööri Panu Hirvonen sanoo.

– 10 metriä korkean hyppytornin betonivalut ovat käynnissä, ja työt ovat edenneet 5 metrin korkeuteen. Teräsaltaita asennetaan sekä hitsataan betonisiin kaukaloihin. Tekniikkatilassa on asennettu vedenkäsittelylaitteita, ja hiekkasuodattimet ovat paikoillaan, Hirvonen luettelee esimerkkejä meneillään olevista työvaiheista.

Hänen mukaansa töiden täytyy edetä jatkossakin tiiviisti suunnitellun aikataulun mukaisesti, jotta työt valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä, ja maauimala voidaan avata yleisölle elokuussa.

– Maauimalan ansiosta voimme tarjota kesäisin hyvät uintimahdollisuudet säästä riippumatta. Kuntouimarit ovat varmasti tyytyväisiä tasalaatuiseen veden lämpötilaan ja kirkkaaseen veteen. Ihmiset kyselevät aktiivisesti hankkeen valmistumisesta, mikä osoittaa, että maauimalalla on heille iso merkitys, Hirvonen sanoo.

”Merkittävä avaus Pirkanmaalla”

Maastorakentajien aluejohtaja Vesa Nuora sanoo maauimalan olevan Maastorakentajille mielenkiintoinen työkohde ja tärkeä referenssi.

– Maastorakentajat laajensi viime vuonna toimintaansa Pirkanmaalle maauimalan ollessa meille mainio referenssi yhtiön osaamisesta vaativissa kohteissa. Teräsaltaat ovat haastava osakokonaisuus, joka vaatii betonirakentamiselta erityistä tarkkuutta, sillä altaat tulevat osin betonikaukalon sisälle. 10 merin korkeuteen ulottuva hyppytorni puolestaan rakennetaan betonista paikallavalu-urakkana, Nuora kertoo.

Yksi erityisyys on hyppytornin runkoon ennalta suunniteltuihin kulmiin rakennettavat valoaukot, joista paistava aurinko muodostaa erilaisia valokuvioita vuorokauden eri aikoina.

Lue myös

Laatu on Skartalle kaiken tekemisen perusta

Skarta-konserni muodostuu useasta yhtiöstä ja hyvät laatukäytännöt sertifikaatteineen laajennetaan kattamaan koko konsernia. Samoin jatkuva asiakastyytyväisyyden…

Skarta yhdistyy ruotsalaisen NYAB-konsernin kanssa kiihdyttääkseen vauhtia puhtaan tulevaisuuden rakentamisessa

Skarta Group Oyj on tänään allekirjoittanut ehdollisen osakevaihtosopimuksen, jonka mukaisesti se hankkii omistukseensa toimialansa kannattavimpiin…

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta kehitti mallin tuulipuistojen infraan liittyvien CO2-päästöjen laskentaan

Päästötön tuulivoima on nopea ja tehokas keino hiilidioksidipäästöjen alentamiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Tuulipuistojen, kuten kaiken…