Uusi pintavesilaitos Valkeakosken Tyrynlahdelle

13.07.2017

Kokonaisurakkaan kuuluu uuden vesilaitoksen, verkostopumppaamon ja raakavesipumppaamon rakentaminen, aluetekniikan sekä alueputkistojen rakentaminen maa- ja vesirakennustöineen. Näiden lisäksi urakka sisältää prosessi- ja koneistotekniset sekä talotekniset (LVIS) työt koekäyttöineen.

Kyseessä on kokonaan uusi puhtaan veden käsittelylaitos. Vanha laitos valmistui 1958, jonka jälkeen sitä on saneerattu useaan otteeseen, viimeksi vuonna 1990.

– Maastorakentajille Tyrynlahden pintavesilaitos on hieno mahdollisuus osoittaa yhtiön vahva osaaminen vesilaitosrakentajana. Suomessa ei myöskään ole viime vuosina juurikaan rakennettu tällä tekniikalla toimivia tämän mittaluokan pintavesilaitoksia, sanoo laskentapäällikkö Jani Pitko Suomen Maastorakentajista.

Kohteen kerrosala on lähes 2 400 neliömetriä ja rakennustilavuus 15 440 kuutiota. Betonimuottityöt ovat laajuudeltaan noin 7 000 neliötä, raudoituksen määrä noin 200 tonnia ja betonivalujen 2 100 kuutiota.

– Urakan alueputkitukset ovat mittavat, sillä piha-alueelle rakennetaan uutta putkistoa noin 3 kilometriä. Työ on haastava, koska maan alla kulkee vanhaa putkistoa, ja töiden ajan on turvattava vanhan laitoksen häiriötön toiminta, Pitko toteaa.

Pintavesilaitoksen rakentaminen alkaa kuluvan vuoden elokuussa, ja työt jatkuvat vuoden 2019 syyskuun loppuun. Kohteen työpäällikkönä toimii Maastorakentajilta Markku Nissinen ja vastaavana työnjohtajana Pekka Niskanen.

Lue myös

Laatu on Skartalle kaiken tekemisen perusta

Skarta-konserni muodostuu useasta yhtiöstä ja hyvät laatukäytännöt sertifikaatteineen laajennetaan kattamaan koko konsernia. Samoin jatkuva asiakastyytyväisyyden…

Skarta yhdistyy ruotsalaisen NYAB-konsernin kanssa kiihdyttääkseen vauhtia puhtaan tulevaisuuden rakentamisessa

Skarta Group Oyj on tänään allekirjoittanut ehdollisen osakevaihtosopimuksen, jonka mukaisesti se hankkii omistukseensa toimialansa kannattavimpiin…

Puhtaan tulevaisuuden rakentaja Skarta kehitti mallin tuulipuistojen infraan liittyvien CO2-päästöjen laskentaan

Päästötön tuulivoima on nopea ja tehokas keino hiilidioksidipäästöjen alentamiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Tuulipuistojen, kuten kaiken…